Kurser i Olseröds Hundcenter!

ida

Nu är det klart att jag ska starta upp ett samarbete med Olseröds Hundcenter och erbjuda kurser i vinter i en uppvärmd inomhushall. Lyx med andra ord. Det ska bli fantastiskt roligt att vara instruktör igen. 🙂

Välkommen med din anmälan!

——————————————————————————————————————————————————————-

hemsidanbelöningsutv

Starta motorn! – Belöningsutveckling

Olseröd Hundcenter

Måndagar kl 18:30 – 20:00

V 40 – 43

4 kurstillfällen

4-6 deltagare

500 kr (inklusive hallhyra i uppvärmd träningshall)

För dig som vill få ut mer av din träning och få en toppmotiverad hund! Kursen fokuserar på belöningsutveckling. Belöningar är motorn i träningen och belöningar som hunden älskar är skillnaden mellan bra hundträning och fantastiskt hundträning. Bra belöningar ger motiverade hundar som älskar att träna och som ger det lilla extra. Det kommer bland annat att jobbas med att hitta rätt belöningar för olika situationer, hur man som hundtränare blir mer engagerad i belöningen och det kommer provas olika typer av lekövningar med hundarna. Och framförallt; ni kommer ha otroligt kul ihop med era hundar och ni kommer stärka er relation och sammarbete!

Förkunskaper: Kursen passar alla förare som vill bli bättre på att motivera sin hund och alla hundar från 5 månaders ålder. Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation.

hemsidaagilityfoundations

Agility foundations

Olseröd Hundcenter

Onsdagar kl 19:00 – 21:00

v 39-43

5 kurstillfällen

4-6 deltagare

700 kr (inklusive hallhyra i uppvärmd träningshall)

För dig som tänker börja träna/tävla agility med din hund. Kursen är en förberedande kurs för agilityhunden. I kursen kommer vi arbeta med olika grundfärdigheter som en agilityhund behöver. Vi fokuserar på bland annat kroppskontroll, driv och motivation, starten och torrhandling (handling utan hinder). Ett gott grundarbete ger förutsättningarna för en duktig agilityhund!

Förkunskaper: Kursen passar alla som vill börja träna agility med sin hund, oavsett om man har provat agility tidigare eller inte. Även en hund/förare som tränat lite agility tidigare har stor nytta av kursens innehåll. Hunden ska vara minst 5 månader gammal (kursen innehåller ingen träning på hinder). Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation.

hemsidaklickerkul

Klickerkul 1 – grundkurs i klickerträning

Olseröd Hundcenter

Måndagar kl 19:00 – 21:00

v 46 – 51

6 kurstillfällen

4-6 deltagare

800 kr (inklusive Hallhyra i uppvärmd träningshall)

För dig som vill bli en riktigt bra hundtränare! Klickerträning är ett fantastiskt sätt att träna hund. I klickerträning fokuserar vi på vad hunden gör bra och vi lär hunden att tänka själv. Resultatet blir en hund med stort självförtroende som kan ta egna initiativ och som får en ökad förståelse för inlärningen. Grunderna i klickerträning genomgås så att ni kan effektivisera er hundträning och snabbare nå era mål i hundträningen.

Förkunskaper: Kursen passar alla som älskar hundträning och vill bli ännu bättre på att träna hund. Inga förkunskaper krävs men hunden ska vara över 5 månader gammal. Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation.

hemsidaagilitygrund

Agility Grund

Olseröd hundcenter

Tisdagar kl 19:00 – 21:00

v 46 – 51

6 kurstillfällen

4-6 deltagare

800 kr (inklusive hallhyra i uppvärmd träningshaLL)

Grundkurs i agility där vi börjar bekanta oss med agility på allvar. Vi kommer arbeta med hinderkunskap och börja bekanta oss med handling. Vi kommer att arbeta med att era hundar får en god förståelse för varje hinder och för vad ert kroppspråk visar.

Förkunskaper: För dig som har ett bra sammarbete med din hund och vars hund är motiverad att börja träna ihop med dig. Hunden ska vara minst 12 månader gammal. Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation. Ekipage som har deltagit i Agility Foundation har företräde.

hemsidahundtraning1

Privat träning

Jag erbjuder även privat träning i Olseröds Hundcenter. Det kan vara så att du kommit lite längre i din agilityträning och behöver hjälp med handling eller ett specifikt hinder? Eller vill du ha hjälp med din klickerträning? Eller är det något helt tredje? Välkommen att kontakta mig för privat träning.

1-6 ekipage per träningstillfälle.

1 h privatträning, inklusive hallhyra i uppvärmd träningshall: 400 kr

2 h privatträning, inklusive hallhyra i uppvärmd träningshall: 600 kr

3 h privatträning, inklusive hallhyra i uppvärmd träningshall: 800 kr

I januari

I januari planeras även kursstart av valp/unghundskurs och allmänlydnadskurs. Även fortsättningskurs i klickerträning och agility finns det planer på. Sätt ett kryss i kalendern redan nu!

Anmälan till kurs/boka privat träning

Anmälan till samtliga kurser är bindande. Anmälan till kurs eller bokning av privat träning görs till ida(a)agilida.se. Vid kursanmälan är det först till kvarn och för Agility Grund gäller det att de som deltagit på Agility Foundations har företräde.

Faktura skickas via e-mail och ska betalas senast 1 vecka före kursstart. Företaget innehar FA-skattesedel.

hemsidaida

Om instruktören

Instruktören Ida Pettersson har en bred erfarenhet av hundträning och som instruktör. Hon är utbildad handledare hos Sveriges Hundungdom och utbildad agilityinstruktör hos Svenska Brukshundsklubben. Hon är i mitten av september även färdig med sin Klickertränarutbildning hos Canis Hundskola. I slutet på september startar hon även Instruktörsutbildningen hos Hand med Hund. Hon har även utbildat sig innanför hundens beteende på högskolenivå. Ida har hållit flertalet kurser genom åren och har gått kurser för en lång lista av meriterade hundtränare. Tidigare var hon även själv aktiv på elitnivå i agility med bland annat SM-guld och landslagsdeltagande. Privat arbetar hon som veterinär och har själv fyra Shetland Sheepdogs som hon tränar och tävlar aktivt med.

Om olseröds Hundcenter

I kanten av Österlen hittar ni den lilla byn Olseröd, ca 7 km sydöst om Degeberga. I Olseröd finns ett nyöppnat hundcenter med en uppvärmd (ca 15-16 grader) inomhushall på ca 300 kvadratmeter. Underlaget är agilitymatta vilket ger en lagom svikt och bra grepp för både förare och hundar.

Olseröds hundcenter
Roteholmsvägen 153
297 95  Degeberga

http://olserodshundcenter.se/

välkomna på kurs hos agilida!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: