Årskrönika: 2017

 

Nu är du snart till ända, kära 2017. Och vilket år du bjöd på.

Nytt jobb

Året inleddes med slutfasen av min sjukskrivning. Firman låg på is och pappa hjälpte mig hålla de kurser som var inplanerade. De fem första månaderna handlade framförallt om att lära känna mig själv och ställa från ”Ida, vad vill du? Ingen annan, utan du?” Svaret kom till slut. Jag vill prova något nytt. Jag vill kunna utveckla alla mina idéer och se var de bär. Jag vill öppna min egen veterinärverksamhet.

I slutet av maj avslutade jag min tjänst som klinikveterinär i Kristianstad. Jag hade fått en halvtidstjänst på en privat smådjursklinik i Ronneby. Jag visste att pendlingen var i längsta laget men jag behövde börja om på ny kula efter sjukskrivningen. Det kunde inte ha blivit bättre. Jag bävade för att lämna mina underbara kollegor i Kristianstad som jag verkligen tyckte om. Men i Ronneby fick jag en handfull nya underbara kollegor som tog emot mig med öppna armar. Jag trivs jättebra och är så glad att jag hamnade på kliniken i Ronneby. En klinik med ett nyfiket och öppet klimat där vi lär av varandra hela tiden. Utbildning står högt på prioriteringslistan och jag har fått gå flera mindre kurser redan och i början på nästa år så ska jag på en större kurs som jag verkligen ser fram emot.

Och det bästa av allt, i somras kunde jag starta upp min egna veterinärverksamhet som hemveterinär. Med bilen som min utgångspunkt tar jag mig till djurägare och patienter runt om i nordöstra Skåne. Jag har tagit det successivt men intresset växer sig större och större och tanken är att utveckla efterhand. Jag älskar att kunna ge djuret vård i deras trygga hemmiljöer. Jag trivs riktigt bra med att kombinera arbete på klinik med hembesök i egen regi. Passar mig perfekt!

Nytt kursformat

En annan nyhet under 2017 är att jag lanserade min första onlinebaserade kurs. Projekt Älska Slalom har hunnit med två omgångar, intresset har varit stort och deltagarna har varit nöjda. Idén om onlinekurser har jag haft ett tag men tiden och orken fanns inte till. Men efter att ha återhämtat mig efter sjukskrivningen var det dags att sätta planerna i verket. Jag får mycket förfrågningar om kurser och jag har inte tid att arrangera lika mycket kurser som förr eftersom min veterinärverksamhet tar tid och energi. Men jag älskar rollen som instruktör och ville för allt i världen inte sluta att hålla kurser. Där blir onlinebaserad undervisning min räddning. Jag har dessutom på detta vis kunnat nå ut till hundägare runt omkring hela vårt avlånga land. Jag har till och med haft deltagare från våra grannländer vilket glädjer mig enormt. Så onlineverksamheten kommer att utvecklas betydligt under nästkommande år, det kan ni vara säkra på!

Ny hund

Och det bästa av allt – 2017 bjöd mig på Yoga. Som jag har längtat efter en ny hund. Och när saker började falla på sin plats så kände jag mig mer och mer redo att ta hand om en liten valp. Men jag hade inga förhoppningar om att det skulle ske redan i år. Jag stod på intresselista hos kennel Brainpool’s men visste att de haft otur med tikar som gått tomma och att det var många som väntade på valp. Jag visste att jag skulle ha en hund från den kenneln, oavsett hur länge det skulle dröja. Så när uppfödaren kontaktade mig i somras och frågade om jag kunde tänka mig en liten tikvalp i augusti så behövde jag inte tänka över svaret, svaret var ett ruggande JA. Jag var i extas. Äntligen skulle jag få en ny liten träningskompis. En hund som var min, bara min. Vars misstag och framgångar skulle bero på mig.

Jag åkte och tittade på valparna när de var 5 veckor gamla. Det var två tikvalpar, och mammans ägare Elin skulle få välja valp först. Jag tyckte blue merle valpen var löjligt söt och höll tummarna att den skulle bli min, men visste att Elin också hade denna som favorit. Dagen innan jag skulle upp till valparna så berättade Elin att hon valt valp och mycket riktigt blev det blue merle valpen. Så kvar var den trefärgade tiken som fick bli min Yoga. Yoga var nämligen ett namn jag vetat i flera år att min nästa hund skulle heta. När jag träffade Yoga dagen efter så visste jag direkt att det var helt rätt. Hon var som en kopia av min gamla krigarprinsessa, Ally. Både till temperamentet och utseendet. Liten och söt men ettrig och energisk. Jag blev störtförälskad och visste att det verkligen var meningen att det skulle vara vi två.

När jag hämtade Yoga första helgen i augusti hade jag förberett mig väl, läst varenda valpbok jag hade hemma i bokhyllan, köpt leksaker för allt för mycket pengar och bokat in besök i en stor hundaffär på vägen hem för att köpa nödvändigheter. Jag var så lycklig. Och min himmel vilken livsomställning det blev. Helt plötsligt kunde jag glömma avkopplande stunder. Första månaden var enormt jobbig, jag älskade den lilla krabaten som var toksöt och jätterolig men otroligt krävande. Men efter ungefär en månad så började det bli lättare. Jag hade vant mig vid livet med en ligist till valp och Yoga hade börjat lära sig att anpassa sig till mitt liv och vardag.

Varje dag sedan dess har varit en fröjd. Jag är så otroligt tacksam att denna hund är min. Hon är min lilla stjärna. Hon följer med mig på jobbet, på kalas, i skogen, på kurser och hembesök. Hon anpassar sig så fint till alla situationer och jag är så stolt över henne. Vi har inte tränat så mycket men det lilla vi tränar gör hon framsteg i och visar både arbetsvilja och intelligens. Vi kommer garanterat ha mycket roligt ihop. Älskade lilla Yoga. ❤

Så sammanfattningsvis så har 2017 varit ett riktigt spännande år och bjudit på många glädjeämnen. Jag ser fram emot nästa år tillsammans med min älskade Yoga då vi tillsammans kommer bjuda på nya onlinekurser och då min veterinärverksamhet kommer att fortsätta växa! Välkommen 2018! Let’s do this!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: