Till minne av världens vackraste Björnhund

Igår fick jag låta min vackre björnhund Freddy somna in, hans kropp hade gett upp då den var fylld med cancer. Jag kommer sakna att titta in i hans blå, kloka ögon. Sakna att borra ner näsan i hans fantastiska päls. Freddy var speciell på många sätt. Han var sheltien som vägrade att vara sheltie. Han såg inte alls ut som en sheltie, stor och klumpig, men han hade otroligt vackert utseende. Folk blev ständigt tagna av hans skönhet. Han var dessutom otroligt social och orädd, något som inte hör till vanligheterna för att vara sheltie. Han älskade uppmärksamhet och att bli klappad. Dessutom var han tyst för att vara sheltie, han skällde när han blev väldigt uppspelt men annars var han tyst och fin.

Freddy var mammas hund. Hon åkte till kennel Zarvo’s i Danmark för att kolla in föräldrarna till en planerad kull. Det fanns en kull med 8-veckors valpar hos uppfördaren och bland dessa fanns en bjässe som stal mammas hjärta, och planerna blev ändrade och hem kom Freddy. Mamma älskade denna hund. När mamma gick bort för fyra år sedan så tog pappa och jag hand om honom, och största delen av tiden har Freddy bott hos mig. Och jag är så tacksam för att jag fick dessa åren på tu man hand med Freddy. Han hjälpte mig när jag blev sjukskriven för utmattningssyndrom och jag vet inte hur det hade gått utan honom, han var mitt stöd och höll mig alltid sällskap. När pappas två äldre hundar båda hade gått bort fick Freddy flytta hem till honom för att hålla Dino sällskap. Glad för det var han nog för odågan Yoga som flyttade hem till mig var han inget fan av. Usch och fy för små ligister som henne.

Nu har han dock fått frid. Inga smärtor och inga odågor. Som en vän till mig uttryckte det; hans uppgift på jorden var klar, nu var det dags för honom att återförenas med sin matte. Jag är säker på att det var mamma som tog tillbaka honom. Nu får hon titta in i hans blå, kloka ögon igen och borra ner ansiktet i hans päls.

Sov gott Freddy. Tack för allt och pussa mamma från mig. ❤

En kommentar på “Till minne av världens vackraste Björnhund

  1. Kære Ida & Paul.
    Tak for det smukke indlæg, til minde om jeres dejlige Freddy.
    Mine tanker er hos jer, og jeg vil takke jer for det dejlige liv, jeg ved i gav Freddy, sammen med jeres andre Sheltier. RIP søde Freddy, jeg tror at du nu igen, er sammen med din skønne Mamma.

    Tanker fra din stolte opdrætter.

    Bianca.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: