Agility Fortsättning

hemsidaagilitygrund

Agility Fortsättning är steg 3 i AgilidA’s agilitystege. I denna kurs arbetar vi vidare med inlärningen av slalom och balanshinder så att hunden självständigt kan utföra dessa i alla möjliga situationer. Vi kommer börja fokusera mer på handling och säkra oss om att hunden förstår precis var den ska och att vi vet hur vi ska placera oss bäst på en agilitybana.

Kursen är bland annat inspirerad av den kanadensiske hundtränaren Susan Garrett och hennes handlingssystem Handling 360. Ett handlingssystem som bygger på en noggrann grundträning och en djup förståelse hos hunden för både våra kroppsliga och verbala signaler.

Kursen består av 6 kurstillfällen fördelat över 12 veckor. Mellan varje kurstillfälle har kursdeltagarna möjlighet att träna på övningarna hemma med hjälp av det framarbetade kursmaterialet som kursdeltagarna får tillgång till online. På detta vis har man som kursdeltagare också möjlighet att ställa frågor och få hjälp med sin träning även mellan kurstillfällena.

Förkunskaper: För dig som gått Agility Grund i AgilidA’s regi eller har motsvarande kunskaper. Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation. SKK’s rekommendation. Hunden ska kunna träna samtidigt som andra hundar inne i en träningshall.

Innehåll:

– Slalomträning (ett säkert slalom i alla situationer).

– Balanshinderna (att hunden förstår vad den ska göra och kan utföra hindret självständigt).

– Handling (hur man på bästa sätt styr hunden runt banan, träning på hinderkombinationer).

Intresseanmälan inför nästa uppstart görs till ida(a)agilida.se. Ange namn, telefonnummer, hundens namn, ras samt ålder. Information kommer att skickas ut när det är klart med nästa kursstart.

agilitytema

%d bloggare gillar detta: