Agility Foundations

hemsidaagilityfoundations

Agility Foundations är steg 1 i AgilidA’s agilitystege. Agility Foundations är en förberedande kurs för den framtida agilityhunden. Kursen är anpassad för både unghundar och vuxna hundar, och ingen träning på hinder förekommer. Under kursens gång kommer du att presenteras för de verktyg som du behöver för att skapa en god grund för din agilityhund. Ett gott grundarbete ger förutsättningarna för en duktig agilityhund!

Kursen är bland annat inspirerad av den kanadensiske hundtränaren Susan Garrett och hennes handlingssystem Handling 360. Ett handlingssystem som bygger på en noggrann grundträning och en djup förståelse hos hunden för både våra kroppsliga och verbala signaler.

Kursen består av 6 kurstillfällen fördelat över 12 veckor. Mellan varje kurstillfälle har kursdeltagarna möjlighet att träna på övningarna hemma med hjälp av det framarbetade kursmaterialet som kursdeltagarna får tillgång till online. På detta vis har man som kursdeltagare också möjlighet att ställa frågor och få hjälp med sin träning även mellan kurstillfällena.

Det rekommenderas starkt att man går Agility Foundations innan man går vidare till Agility Grund oavsett ålder på hunden. Det är i denna kurs vi lägger basen för all vidare agilityträning.

Innehåll:

  • Lekutveckling för motivation och driv
  • Följsamhet och fokus framåt på linjen
  • Inlärning av startbeteende och stadga
  • Inledande träning av 2på2av-kontaktfält alternativt RC-kontaktfält
  • Grundläggande signalinlärning
  • Kroppskontroll
  • Torrhandling

Förkunskaper: Inga förkunskaper, det är dock ingen nackdel att ha gått en valpkurs/allmänlydnadskurs tidigare. Hunden ska vara över 6 månader vid kursstart och vaccinerad enligt SKK’s rekommendation. Hunden ska kunna träna samtidigt som andra hundar inne i en träningshall.

Intresseanmälan inför nästa uppstart görs till ida(a)agilida.se. Ange namn, telefonnummer, hundens namn, ras samt ålder. Information kommer att skickas ut när det är klart med nästa kursstart.

agilityfound

%d bloggare gillar detta: