Agility Träning

agilitytraning

Agility Träning är steg 4 i AgilidA’s agilitystege.  Kursen innebär agilityträning på kombinationer med instruktör Ida Pettersson. Vi kommer bygga kombinationer och träna på diverse utmaningar som man stöter på i agility. Fokus ligger på att förbättra sin handling och att utvecklas som ekipage. Träningen är individanpassad och vi kommer arbeta efter varje ekipages egna förutsättningar.

Kursen är bland annat inspirerad av den kanadensiske hundtränaren Susan Garrett och hennes handlingssystem Handling 360. Ett handlingssystem som bygger på en noggrann grundträning och en djup förståelse hos hunden för både våra kroppsliga och verbala signaler.

Kursen består av 6 kurstillfällen fördelat över 12 veckor. Mellan varje kurstillfälle har kursdeltagarna möjlighet att träna på övningarna hemma med hjälp av det framarbetade kursmaterialet som kursdeltagarna får tillgång till online. På detta vis har man som kursdeltagare också möjlighet att ställa frågor och få hjälp med sin träning även mellan kurstillfällena.

Förkunskaper: För dig som gått en minimum Agility Fortsättning i AgilidA’s regi eller har motsvarande kunskaper. Hunden ska kunna utföra alla hinder självständigt och ni ska ha tränat på kombinationer tidigare. Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation. Hunden ska kunna träna samtidigt som andra hundar inne i en träningshall.

Innehåll:

Agilityträning på kombinationer, svårighetsgrad klass 2, men kan förenklas eller försvåras för varje enskilt ekipage då träningen är individanpassad. Fokus på kursen är handling och ni kommer bli utmanade så att ni utvecklas under kursens gång.

Intresseanmälan inför nästa uppstart görs till ida(a)agilida.se. Ange namn, telefonnummer, hundens namn, ras samt ålder. Information kommer att skickas ut när det är klart med nästa kursstart.

Midsommar 2014 162

 

%d bloggare gillar detta: