KroppsKontroll

kroppskontroll

 

KroppsKontroll är en kurs som som fokuserar på kroppskontroll, styrka, balans och smidighet. Kroppskontroll är viktigt för alla tävlingshundar, oavsett tävlingsgren, för att hålla hunden i god fysik och undvika skador. Många hundar är inte medvetna om att de har en bakkropp och behöver lära sig att kontrollera sin bakkropp. Balans, smidighet och styrka i kroppen är också något man aktivt behöver träna upp.

Förutom att det är en bra träning för tävlingshunden är denna kurs en perfekt aktivering för familjehunden eller seniorhunden. Alla hundar och hundägare har roligt på denna kurs!

Förkunskaper: Kursen passar alla. Inga förkunskaper krävs men hunden ska vara över 6 månader gammal. Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s rekommendation. Hunden ska kunna träna samtidigt som andra hundar inne i en träningshall.

Innehåll:

Diverse övningar som handlar om att lära hunden kroppskontroll och öva upp smidighet, styrka och balans hos hunden. Exempel på övningar är balansbollar, cavaletti, trixträning och stretching.

Intresseanmälan inför nästa uppstart görs till ida(a)agilida.se. Ange namn, telefonnummer, hundens namn, ras samt ålder. Information kommer att skickas ut när det är klart med nästa kursstart.
Nästa kursstart planeras tidigast hösten 2016. I övrigt rekommenderas privat träning. 

kroppskontrollangelholm1

%d bloggare gillar detta: